Wiema Rijschool is een relatief jonge onderneming. Na jaren de Nederlandse wegen te hebben bereden is in september 2013 besloten om de opleiding tot Rijinstructeur te gaan volgen.

In mei 2014 is het laatste praktijk examen succesvol afgelegd en is Wiema Rijschool van start gegaan. Wij werken met één vaste instructeur en één instructeur die op piektijden kan worden ingehuurd. Ons doel is duidelijk en simpel: Wij willen op een leuke manier goede automobilisten opleiden.

Wiema Rijschool is gevestigd in Zevenhuizen (Zuid-Holland). Er wordt rijles gegeven in Zoetermeer, Bleiswijk, Bergschenhoek, Rotterdam (Ommoord, Zevenkamp en Nesselande), Capelle a/d IJssel, Nieuwerkerk a/d IJssel, Moordrecht, Waddinxveen, Moerkapelle en uiteraard in Zevenhuizen.

Wij hebben de beschikking over twee nieuwe lesauto’s. Een Hyundai I30 en een Opel Astra Sport Tourer. Deze laatste is uitgevoerd met een automatische versnellingsbak.

Wij werken alleen met gediplomeerde instructeurs waarvoor een VOG (verklaring omtrent gedrag) is afgegeven. Daarnaast stellen wij hoge eisen aan het kennis niveau. Onze instructeurs zijn bijvoorbeeld regelmatig in de schoolbank te vinden om te worden geïnformeerd over de laatste wijzigingen in de wet- en regelgeving.

Als gecertificeerd faalangst en rijangst instructeur is Wiema Rijschool gespecialiseerd in het lesgeven aan mensen met verschillende soorten rijangsten en examenvrees. Daarnaast geeft de rijschool les aan mensen bij wie de diagnose ADHD of autisme is vastgesteld.