Persoonlijke benadering staat voorop bij Wiema Rijschool. Rijlessen zijn leuk, spannend en voor sommige mensen misschien zelfs een beetje eng. De één heeft aan dertig lessen genoeg, de ander doet er misschien iets langer over. Toch is ieders doel hetzelfde, zo snel mogelijk dat rijbewijs halen. Voldoen aan de exameneisen is één, maar daarmee ben je nog geen automobilist. De rijopleiding gaat bij ons verder dan alleen de exameneisen. Wij zijn van mening dat wij geen ervaren automobilist kunnen afleveren, maar wel een automobilist die een veilige oplossing weet te vinden voor problemen die je dagelijks op de weg tegen kunt komen.

De praktijklessen duren 60 minuten. Het is mogelijk meerdere rijlessen per week of lessen van 1½ of 2 uur te volgen. We beginnen altijd met lessen van 1 uur. Na een aantal lessen is het zelfs aan te raden om de lessen langer te laten duren zodat je meer oefentijd hebt. Je wordt van huis of van een andere adres in de regio opgehaald en terug gebracht. Wij streven er naar dat jij geen taxi hoeft te zijn om andere leerlingen thuis te brengen. Nadat jij thuis gebracht bent, gaan wij de volgende leerling pas ophalen. Bij uitzondering kan het wel eens nodig zijn om hier van af te wijken. Er kan ’s morgens, ’s middags of ’s avonds gereden worden, maar ook op zaterdag en in overleg zelfs op zondag.

Je rijdt tijdens de praktijklessen altijd in dezelfde lesauto en met dezelfde instructeur. De lesauto is rookvrij en voorzien van de modernste technieken zoals airconditioning en parkeer sensoren.

Er wordt gebruik gemaakt van een opbouwende leskaart waarop je snel kunt zien hoever je met je opleiding bent gevorderd, waar de volgende les over gaat en waar nog extra aandacht voor nodig is. Uiteraard wordt dit alles met jou besproken.