wiema_logo

Faalangst en Rijangst

Als gecertificeerd faalangst en rijangst instructeur is Wiema Rijschool gespecialiseerd in het lesgeven aan mensen met verschillende soorten rijangsten en examenvrees.

Rijangst

Faalangst

Nog zo'n hinderlijke eigenschap waar je zelf helemaal niets aan kunt doen. Tijdens de lessen rij je als de beste. De instructeur hoeft je helemaal geen aanwijzingen meer te geven en dan ga je op voor het examen en breekt het klamme zweet je uit en kan je je knikkende knieën maar niet onder controle krijgen. Alles gaat dan voor je gevoel fout.

 

Als je van jezelf weet dat je daar last van hebt of als dat blijkt tijdens de tussentijdse toets, kan je een faalangst examen aanvragen. Dit examen is wel wat duurder dan een regulier examen, maar de examinator heeft ervaring met kandidaten zoals jij. Tijdens het examen zal de examinator je op je gemak proberen te stellen. Het gesprek voordat je de rijproef gaat doen duurt langer dan bij een regulier examen en tijdens de rijproef mag je een time-out vragen zodat je weer even tot de mensen kunt komen. Ook een examinator kan je een time-out aanbieden als hij merkt dat het "mis" dreigt te gaan.

 

Je moet eenzelfde soort route rijden als de kandidaten die een regulier examen afleggen, maar door de benadering van de examinatoren en de time-out kan ook jij dat rijbewijs halen!

© 2014 Wiema Rijschool.  Alle rechten voorbehouden.

Kamer van Koophandel 13922726.

BTW nummer 0353.20.321.B01

CBR nummer 9579U7

Bankrekening NL14 INGB 0006551730